Услови коришћења и правила садржана у овом документу се односе на све посетиоце и кориснике сајта prodavnica.eparhijaniska.rs. prodavnica.eparhijaniska.rs сајт је у СПЦ Епархије нишке, са матичним бројем: 17260944, ПИБ: 103004650 и седиштем у ул. Епископска 3, Медијана, Ниш. Kоришћењем сајта, прихватате и слажете се са свим правилима и условима, који с времена на време могу бити измењени и објављени овде без претходног обавештавања. Потребно је да ову страницу посећујете периодично.

Садржај сајта и информације о ауторским правима

Слажете се да нећете репродуковати, дистрибуирати, продавати, препродавати, трговати или експлоатисати у било које комерцијалне сврхе садржај овог сајта. Слажете се да се нећете мењати или пореметити услуге сајта, сигурносни систем сајта или садржај сајта. Молимо постарајте се да, пре него што извршите поручивање, проверите све спецификације и компатибилност производа, посећивањем странице сајта произвођача или контактирањем техничке подршке сајта. Администратори сајта prodavnica.eparhijaniska.rs константно раде на одржавању тачности информација приказаним на сајту. Међутим, сајт не може да гарантује да су сви описи или други садржаји сајта потпуно тачни, комплетни, и без грешака. Имајте у виду да су фотографије постављене у информационе сврхе и да оне могу приказивати одређене додатке производа који нису укључени у стандардни пакет продаје.

Ваш налог

Kоришћењем сајта или одређених делова сајта захтева креирање корисничког налога. Уколико користите овај сајт, Ви сте одговорни за одржавање заштите и приватности Вашег налога и лозинке и приступа Вашем рачунару, и прихватате одговорност за све активности које се врше под Вашим налогом и лозинком. Уколико посумњате у сигурност Вашег налога, молимо да обавестите администраторе сајта што пре могуће. prodavnica.eparhijaniska.rs није одговоран за било коју штету која може да се деси од неауторизованог приступа Вашем налогу.

Политика приватности

Епархија нишка цени Вашу приватност и изузетно пажљиво брине о Вашим подацима, а и Ваша поруџбина је потпуно сигурна! Ни под којим условима нећемо уступити трећем лицу све посредоване информације, што Вам осигурава потпуно сигурно и безбедно пословање и сарадњу са Епархијом нишком.

Заштита приватности података

Подаци који су нам потребни да бисмо успешно обрадили Вашу наруџбину су Ваше име и презиме, адреса, е-маил и телефон. Уз помоћ тих података бићемо у могућности да Вам испоручимо жељену робу, као и да Вас обавестимо о тренутном статусу наруџбине. Ваши лични подаци ће се искључиво користити у сврхе техничке администрације веб-сајта, како би вам дао приступ посебним информацијама или за комуникацију са вама. Епархија нишка податке које поседује неће продати трећим лицима, нити на тржишту. Сви запослени у Епархији нишкој су обавезни да поштују поверљивост ваших података и да их никада и ни на који начин неће злоупотребити. Епархија нишка ваше податке за контакт неће предати трећим лицима, сем уколико се то од нас буде захтевало законом.

Да бисмо побољшали понуду и изгледа наших страница и омогућили Вам једноставније коришћење, сигурнију и удобнију куповину, прикупљамо, анализирамо и обрађујемо податке о производима које наши посетиоци траже и купују, као и о страницама које посећују.

“Колачић” (Cookie) је текстуални фајл који је смештен на Вашем хард-диску од стране wеб сервера. Колач(ићи) су јединствено додељени Вама, и једино могу бити прочитани од стране wеб сервера у домену који Вам их је послао. Једна од основних сврха колачића-ја је да обезбеди погодности које ће Вам уштедети време. Сагласност и промена услова Kоришћење наших сервиса подразумева сагласност корисника са наведеним условима коришћења. Епархија нишка се обавезује да ће се придржавати свега наведеног, а уколико дође до промене услова, они постају важећи тек након објављивања на овој страни и слања е-маил обавештења свим регистрованим корисницима.

Заштита поверљивих података о трансакцији

Приликом уношења података о платној картици, поверљиве информација се преносе путем јавне мреже у заштићеној (шифрованој) форми употребом ССЛ протокола и ПKИ система, као тренутно најсавременије криптографске технологије.

Сигурност података приликом куповине, гарантује процесор платних картица, Банка Интеса ад Београд, па се тако комплетни процес наплате обавља на страницама банке. Нити једног тренутка подаци о платној картици нису доступни нашем систему.

Ограничења одговорности

Сајт и компанија која управља сајтом не може бити одговорна за учешће у било каквој директној, индиректној, инцидентној, специјалној, значајној или казненој штети од коришћења овог сајта или других хиперлинкованих сајтова укључујући, без ограничења, изгубљени профит или приход, трошкове замене, прекид пословања, губитак података или штету која је резултат ослањања на презентоване информације.

Изјава о конверзији у случају друге валуте

Сва плаћања биће извршена у локалној валути Републике Србије – динар (РСД). За информативни приказ цена у другим валутама користи се средњи курс Народне Банке Србије. Износ за који ће бити задужена Ваша платна картица биће израђен у Вашој локалној валути кроз конверзију у исту по курсу који користе картичарске организације, а који нама у тренутку трансакције не може бити познат. Kао резултат ове конверзије постоји могућност незнатне разлике од оригиналне цене наведене на нашем сајту.

Испорука и преузимање

Испорука пошиљке

Испорука у Србији врши се брзом поштом у року од 2 до 5 дана. Испорука се врши радним данима У дане државних и верских празника у Републици Србији не вршимо испоруку.
О цени, специвикацији поручене робе и цени доставе бићете обавештени емаилом.
Цена доставе у Србији зависи од ценовника курирске службе који се базира на тежини пошиљке и брзини доставе.

Ван Србије пошиљке се шаљу DHL међународном курирском доставом. Очекивано време доставе DHL-ом је од 5 до 9 радна дана након евидентирања уплате и припреме пошиљке. За прецизне информације препоручујемо да посетите сајт www.dhl.com или контактирате DHL локалну пословницу. Молимо Вас да имате у виду да Ваша локална царина може тражити да платите додатне увозне трошкове. Саветујемо Вам да се о томе консултујете са царинским органима у вашој земљи.

Након отпремљене пошиљке доставићемо Вам код за праћење, а своју пошилку можете пратити путем сајта www.dhl.com
Све пошиљке послате DHL-ом су неповратне. У колико сте приликом давања ваше адресе оставили погрешну адресу, број телефона или емаил, DHL ће два пута покушати да ступи у контакт са Вама. Након тога послати пакет ће бити ускладиштен 30 дана у магацину DHL-а, а потом уништен.
Продавница Епархије нишке не сноси одговорност ни трошкове настале погрешним адресирањем или за достављање нетачних података.

Важна напомена:

За онлине наручену робу, увозне дажбине Вам могу бити наплаћени зато што:
Трошкови царине и пореза у земљи испоруке нису укључени у цену робе коју купујете онлине. Може вам се догодити да вам буде наплаћена царина и порез на купљену робу.
Приликом куповине робе онлине, неки или сви производи подлежу плаћању увозних дажбина, у складу са прописима којима је уређен међународни промет робе.
Kада роба није транспортована у оквиру домаћег саобраћаја (у оквиру ваше земље) или унутар једне царинске уније, као што је Европска унија, у обавези сте да платите све увозне дажбине за које ваш локални царински орган сматра да су одговарајуће.
Пре наручивања робе проверите са царинском службом Ваше земље о висини царинске стопе за наведену робу.

Преузимање пошиљке

Све пошиљке пакујемо у одговарајућу заштићену амбалажу, како би Вам стигле у стању у каквом смо Вам их и послали. Трошак паковања се не наплаћује. Дужност купца је да приликом преузимања наручене робе провери евентуална оштећења и одмах их рекламира доставном раднику који је робу доставио, као и да одбије преузимање испоручене робе на којој су видљива оштећења. Проверу исправности поруџбине врши купац, а накнадне рекламације се не уважавају. У колико одбијете преузимање пошиљке, обавестите нас о томе на телефон +381 (0)18-415-0505 или на емаил

Рекламација и повраћај робе

Интернет продавница Епархије нишке послује  у складу са законима Републике Србије и поштује права својих купаца сходно закону.

Рекламације и повраћај робе можемо поделити у две основне групе:

  1. Рекламација у тренутку достављања робе ако је: Пошиљка отворена, оштећена, некомплетна или не одговара спецификацији рачуна који се налази у пошиљци (ово морате утврдити на лицу места, испред курира проверити робу и одмах реагујте). Ако курир напусти место испоруке, а Ви пријавите неисправност касније или некомплетност пошиљке рекламација неће бити уважена.
  2. Рекламација на функционалну исправност производа: У том случају, путем емаила или телефоном обавештавате нас о каквом се функционалном недостатку ради. Молимо Вас да у опису будете детаљни и евентуално пошаљете фотографију оштећеног производа на нашу емаил адресу.
    Рекламација на функционалну исправност производа биће прихваћена само ако се рекламирана роба враћа комплетна, неоштећена и у оргиналној амбалажи.

Трошкове доставе робе за рекламацију сноси купац.

Након утврђивања функционалне неисправности у договору са нашом службом за рекламације, робу ћемо Вам заменити или вратити новац у случају да немамо исти производ који сте купили.

Рок за утврђивање веродостојности онога што је купац навео приликом враћања робе, њена замена или повраћај новца је 15 радних дана од пријема враћене робе.

Задржавамо сва права промене цене производа. У колико сте поручили робу по једној цени и по тој цени сте платили, а након тога дође до промене цене, немате права на повраћај новца.

У вези са додатним питањима око рекламација и повраћаја робе можете нас контактирати на е-маил prodavnica [et] eparhijaniska.rs или
позивом на телефон +381 (0)18-415-0505.

Формулар за пријаву рекламације можете попунити и послати са стране „Рекламациони лист„.

Повраћај средстава

У случају враћања робе и повраћаја средстава купцу који је претходно платио неком од платних картица, делимично или у целости, а без обзира на разлог враћања, prodavnica.eparhijaniska.rs у власништву Епархије нишке је у обавези да повраћај врши искључиво преко ВИСА, Дина, ЕЦ/МЦ и Маестро метода плаћања, што значи да ће банка на захтев продавца обавити повраћај средстава на рачун корисника картице по условима самих банака. prodavnica.eparhijaniska.rs у власништву Епархије нишке врши повраћај средстава у истоветном износу који је и примила и том приликом не сноси настале трошкове обраде трансакције (нпр. провизије банака, картичарских кућа).

Уколико је купац робу платио преко рачуна банака у иностранству, делимично или у целости, prodavnica.eparhijaniska.rs у власништву Епархије нишке може извршити повраћај средства у истоветном износу који је и примила на рачун на који се купац определи. Купац треба имати у виду да prodavnica.eparhijaniska.rs у власништву Епархије нишке неће сносити трошкове провизија банке у Србији као и коресподенских банака и пријемне банке у иностранству.

Купац може да се определи за повраћај новца на рачун банке која послује у Србији, у том случају неће бити наплаћена провизија за повраћај средстава, већ ће бити враћена сума која је грешком или којим другим разлогом дошла на рачун prodavnica.eparhijaniska.rs .

За повраћај средстава обавезно је попуњавање формулара, у којима се наводе инструкције за сам повраћај и рачуни на који би требало вратити средства. По добијању писменог захтева на мејл приступиће се повраћају средстава.

У циљу избегавања компликација иностраног пословања, приликом сваке куповине корисник се обавештава путем е-мејла да уплату изврши тек по добијању е-мејла са коначним збиром (цена робе + трошкови доставе).

Kонтактирајте нас позивањем броја телефона +381 (0)18-415-0505 или нам пошаљите емаил попуњавањем формулара са подацима Ваше поруџбине на prodavnica.eparhijaniska.rs/reklamacioni-list и продавница Епархије нишке ће Вас контактирати у најкраћем могућем року.

Доступност сајта

prodavnica.eparhijaniska.rs задржава право да прекине, обустави, измени или суспендује, привремено или заувек, било који аспекат сајта, укључујући доступност функција сајта, у било које време без претходног обавештења. Слажете се да prodavnica.eparhijaniska.rs није одговоран Вама или некој трећој страни за било коју модификацију, суспендовање или прекид рада сајта.

Уколико имате питања у вези са Условима коришћења, молимо да нас контактирате користећи контакт формулар на prodavnica.eparhijaniska.rs/kontakt

Епархија нишка